Screen+Shot+2019-10-15+at+10.52.35+AM.jpg

נעים מאוד! אני לימור גוטגליק, בת 50 מרמת השרון. נשואה ליוסי, מאוהבת, לומדת ונהנית משני ילדינו ושני ילדיו.

ישנם תחומי עיסוק שהכתובת שלהם נמצאת על הקיר. שלי הייתה שם מאז ומעולם. (באנגלית כמובן)

ה"רומן" שלי עם השפה האנגלית החל עוד כילדה בניו יורק, ילדה קטנה שהגיעה לעיר הגדולה ומייד הוקסמה מהשפה. לא הבניינים הגבוהים ולא המנות הגדולות, הם שהותירו אותי פעורת פה. התאהבתי במבטא, באותיות, נהניתי לקרוא, להקשיב, לחקות, שתיתי בצמא כל מילה וכל הברה, מהשנייה הראשונה.

כששבתי ארצה, לא היה לי ספק שאני שולטת בשפה, מדברת אותה על בוריה, חיה ונושמת אותה ברמת שפת אם. אבל הפלא ופלא, ישבתי בכיתה ומצאתי את עצמי שוב פעורת פה, הפעם משיטות הלמידה...הדיקדוק שונה, הזמנים אחרים, present simple/progressive? מה זה? רק בדיעבד הבנתי שבנוסף לזמנים עצמם, הם אכן היו גם מתנה... 

 
 

 

מאותו רגע ועד עצם היום הזה, אני חיה נושמת וחוקרת את שיטות הלימוד והדרך הקלה, הנגישה ולא פחות חשוב – המהנה, להעביר אותה.

 

 
 

גם כסטודנטית וגם במשך 20 שנה, כשעבדתי בעולם ההייטק, תמיד לימדתי אנגלית. לאורך כל הדרך חיפשתי להקליל ולהנגיש את השפה שנתפסת מבלבלת ומורכבת.

אבל בסופו של דבר ההיי מהייטק כבה, משהו היה חסר...

אומנם גרמתי לחלומות של לקוחות לקרום עור וגידים, פיתחתי מערכות ונהניתי מאתגרים, אבל הלב לא היה שלם.

חיפשתי להתקדם והבנתי שעלי לשוב לאחור – לאותה שפה שריגשה אותי…

IMG_0879.jpg
 

 
1.jpg

האהבה הראשונה שלי

מזה 5 שנים שאני מאפשרת למאות ילדים להכיר, להתיידד ולשלוט בשפה האנגלית בקלות ועם המון הנאה בדרך.

לפני שנתיים, גייסתי את כל היצירתיות שבי, המעשיות ויכולות הפיתוח, על מנת להביא לעולם את משחקי "מונסטר ספיק" – משחקים שבאמצעותם ילדים לומדים אנגלית באופן טבעי, מתוך סקרנות, התרגשות וערך.

מידי יום אני זוכה לפגוש ילדים שמתיידדים עם השפה האנגלית דרך משחקים מעוצבים, מסקרנים, ומקדמי מטרה ברורה – להכיר, לשלוט ולהתאהב, לפחות כמוני, בשפה האנגלית.


המתודולוגיה שלי

 

עיצוב
אנחנו מכבדים ילדים ומבינים שעיצוב מושך יסייע בשמירה על ריכוז.

כיף
הבסיס לכל משחק הוא ההנאה. אם המשחק לא יהיה מהנה, הילדים לא ישחקו וההפנמה לא תתרחש.

מטרה
מאחורי כל משחק, חייבת להיות מטרה. חיזוק הידע והאמונה העצמית.

 

לכל משחק יש את ההיסטוריה שלו


 

Got It!

המשחק נהיה נחוץ כאשר לימדתי תלמידים על פי הנהוג בארץ. לימדתי זמנים כגון: הווה פשוט, הווה מתמשך…כל שנה שוב ושוב. התלמידים בתסכול התלוננו שאינם מפנימים את הנושאים הללו והבלבול רק גדל. היה לי ברור שעלי למצוא כלי אחר להעברת הנושאים, היה צורך בהפחתת חרדה ותסכול וידוע שאל משחקים רובנו ניגשים בפתיחות, ברצון ובכיף. הרצון שלי היה שהתלמיד יהיה עסוק באסטרטגיה לניצחון וההפנמה תיעשה עבורו תוך כדי משחק. לבסוף, אחרי נסיונות רבים, המשחק נוצר והתגלה כהצלחה גדולה בקרב התלמידים והמורים. ילדים מאד נהנים לשחק בו, די מהר שולטים בזמנים השונים והכי חשוב, משוחררים מחזרות על הנושאים שוב ושוב כל שנה מחדש!

IMG_8845_edit.jpg

 

Set A Sentence

המשחק נולד אחרי שנים שאני מלמדת ילדים צעירים אוצר מילים. מלמדת אותם צבעים, מספרים, חפצים, פעולות ואפילו גופים. הגיע הזמן לחבר הכל ולאפשר להם ממש לדבר את השפה האנגלית! המטרה שלי הייתה לגרום להם לדבר על ידי כך שאראה את הקלות והיופי בחיבור מילה למילה, למשפט והנה התחלת דיבור בשפה! כאמא, תמיד ידעתי כמה ילדי אוהבים לשחק “רֶמִי” איתי וזה הוביל אותי לפיתוח המשחק הזה. במקום סריות של מספרים, יצרו “סריות” של משפטים. הסריות במשחק מורכבות ממשפטים או מחלקי דיבור זהים, כלומר: סריה של פעלים, סריה של שמות תואר…מהר מאד, הילדים מתייחסים לזהות של המילה ואיפה היא ממוקמת במשפט. המשחק זוכה להצלחה גדולה, בבתי ספר ובבתים רבים. גיליתי שכאשר הילדים מבינים את פשטות הרכבת המשפט באמצעות המשחק, בזכות ההבנה, והביטחון הגדל, הדיבור קורה בקלות רבה יותר.

Screen Shot 2019-12-24 at 12.53.04 PM.png

 

!?Is This You

ממש לא מזמן נולד המשחק הזה. ההשראה למשחק הזה הגיעה מילדותי. אני עברתי להתגורר עם משפחתי בארה”ב בגיל צעיר מבלי שידעתי לדבר אנגלית. אני זוכרת איך הקשבה וחזרה על הנאמר לי שוב ושוב חיזק את הביטחון שלי ומהר מאד דיברתי בטבעיות ובשטף, היה קשה להאמין שזו אינה שפת האם שלי. המשחק הזה, דורש מהשחקן לחזור על שאלות נפוצות שוב ושוב בדרך אינטראקטיבית ומהנה. היום, לאחר יותר מ-12 שנים בהם אני מלמדת אנגלית למאות ילדים, אני יכולה לראות איך למשחק יכולה להיות השפעה על תחושת הילד ביחס לאנגלית וכתוצאה מכך, לאפשר לו לשוחח ביתר קלות. כל ילד, בלי קשר לרמת האנגלית שלו, יכול לשפר את אוצר המילים, יכולת הדיבור והביטחון שלו על ידי הקשבה וחזרה עד שהמילים ישמעו מוכרות ולא מאיימות.

Screen Shot 2019-12-24 at 12.56.50 PM.png